Studijsko putovanje realizirano je od 13.11. – 16.11.2022.g. Svrha studijskog putovanja bila je pružiti nastavnicima iz konzorcija RCK Slavonika 5.1. priliku da se stručno usavršavaju iz područja Industrije 4.0., a koja čini jednu od pet tematskih područja našeg RCK. Na putovanju je sudjelovalo ukupno 25 nastavnika/čelnih osoba iz škola partnerskog konzorcija.
Prvo stručno usavršavanje u sklopu studijskog putovanja realiziralo se u Razvojnom Centru Lab Top Novo Mesto (https://www.rc-nm.si/) u kojemu su polaznici imali priliku upoznati se sa radom stručne skupine na programu izrade automatizirane linije. Radi se o istraživačkom laboratoriju u kojemu se provode aktivnosti vezane za izradu fleksibilnog sustava automatizirane proizvodne linije. Nakon toga je uslijedio posjet Školskom Centru Novo Mesto. Predstavnici škole su organizirali posjet samih škola, informatičkim učionicama, praktikumima i radionicama, te nas upoznali sa načinom odvijanja nastavnog procesa. Razmijenili su iskustva i primjere dobre prakse po pitanju komplementarne opreme i programa koje razvijamo u sklopu RCK.

Idući dan je organiziran posjet tvornici SIBO – Škofja Loka, (https://www.sibo-group.eu/sl/o-sibo-g/) gdje su se polaznici upoznali s automatiziranim proizvodnim procesom različitih rješenja izrade čepova za plastičnu ambalažu i sličnih proizvoda, kao i dijelom u kojem se proizvode različiti alati za navedene procese. Zadnji posjet bio je tvornici KNAUF u Škofja Loki, (https://www.knaufinsulation.si/) gdje su polaznike domaćini proveli kroz proizvodni proces izrade izolacijskih ploča od kamene vune, te nas upoznali sa načinom funkcioniranja firme.

Skip to content