U petak 1.travnja.2022. Tehnička škola i FabLab Slavonika – novonastali školski klub za digitalnu fabrikaciju su organizirali prvi od više događanja pod nazivom Steam tjedan. Za lokaciju prvog STEAM tjedna odlučili smo se na samo sjedište FabLab-a Slavonika – Slavonski Brod, te smo se fokusirali na učenike osnovnih škola sa područja Slavonski Brod.

STEAM tjedan u Slavonskom Brodu trajao je od 12h do 17h u prostorima Tehničke škole Slavonski Brod. Cilj ovog događaja bilo je predstaviti naše učenike i njihove radove, ideje, kreativnost, te svim posjetiteljima organiziranjem i izvođenjem interaktivnih radionica pokazati primjere dobre prakse povezivanje znanosti, umjetnosti i lokalne zajednice s posebnim osvrtom na STEAM područje i digitalnu fabrikaciju.

U STEAM tjedan osim Tehničke škole i FabLaba Slavonika, u svojstvu izlagača uključeni su bili i naši projektni partneri FabLab Zagreb, udruga Connect-IT, Sveučilište u Slavonskom Brodu i Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod.

Ciljna skupina posjetitelja bili su nam učenici i nastavnici predmetne i razredne nastave iz 10 osnovnih škola: Antun Mihanović, OŠ Sibinjskih žrtava, Đuro Pilar, Hugo Badalić, Ivana Brlić Mažuranić, Vladimir Nazor, Dragutin Tadijanović, Ivan Goran Kovačić, Milan Amruš.

Također STEM tjedan bio je otvoren i za ostale građane koje je interesiralo predmetno područje te su naše radionice posjetili i studenti Sveučilišta u Slavonskom Brodu, učenici srednjih škola, roditelji, predstavnici udruga i dr.

Ukupno se realiziralo 17 radionica za ukupno 179 učenika 10 osnovnih škola s voditeljima.

Skip to content