Dana 17. ožujka 2023. u prostorima Tehničke škole Slavonski Brod i Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod održala se Međunarodna konferencija SkillMe 2023.

Međunarodna konferencija SkillMe 2023 je konferencija koja stavlja naglasak na povezivanje industrije i srednjoškolskog obrazovanja. Cilj konferencije je postizanje boljih veza i suradnje između industrije i srednjoškolskog obrazovanja, te međusobna razmjena primjera dobre prakse unutar regije Alpe-Jadran. Ista se svake godine održava u drugoj zemlji članici Alpe-Jadran mreže. Fokus je na području strojarstva, mehatronike, automehatronike te prerade i obrade drva. Sudionici projekta su strukovne i tehničke škole iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Konferencija se sastoji od zajedničkog plenarnog sastanka na kojem se prikazuju primjeri dobre prakse ili perspektive te radionice za učenike, koji će rješavati zadatke u susjednim tvrtkama u mješovitim grupama. Cilj je promovirati timski rad, svladati jezične prepreke, te učiti o stvarnim izazovima u proizvodnji.

Na konferenciji SkillMe 2023 sudjelovali su učenici, nastavnici, čelne osobe te partneri na projektu RCK Slavonika 5.1, sudionici iz Austrije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te brojni drugi.

Skip to content