U razdoblju od 4. srpnja 2022.g. do 11. srpnja 2022.g. održana je Ljetna akademija u Dubrovniku. Cilj akademije je bilo proširenje znanja iz područja 3D modeliranja, skeniranja & programiranja i VR 360 tehnologija. Na akademiji su sudjelovali učenici 10 partnerskih škola i nastavnici mentori (voditelji partnerskih škola). Cilj akademije bio je i stvaranje mreže poznanstva s učenicima i nastavnicima iz partnerskih škola kako bi se uspostavila zajednička suradnja s naglaskom na promociju i uvježbavanje strukovnih vještina.
U sklopu ljetne akademije učenici su imali priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost predstavljanjem svojih ideja i stvaranje novih sadržaja. Učenici su iskazali svoju originalnost kombiniranjem i preuređivanjem postojećih znanja i sadržaja, a kroz 6-dnevni rad naglasak je bio na promoviranju vještina kritičkog mišljenja, znatiželje, kreativnosti i koraka dolaska do rješenja kroz eksperimentiranje.
Predavači su imali zadatak upoznati učenike sa sastavnim dijelovima robota, upoznati učenike s programskim jezikom, obučiti učenike za rješavanje programskih zadataka, osvijestiti i proširiti znanja o mogućnostima robotike u svijetu današnjice te potaknuti kreativnost i inovativnost u programiranju robota.
Ljetna akademija je realizirana vrlo uspješno. Učenici i nastavnici mentori su obogaćeni novim znanjima i iskustvima te su upoznati s mogućnostima 3D modeliranja, skeniranja i programiranja i VR 360 tehnologija u svijetu današnjice.

Skip to content