U razdoblju od 2. studenog do 5. studenog održan je Dubrovnik EXPO, centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje u području obrazovanja i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata (https://dubrovnikexpo.hr/).
Sudionici Dubrovnik EXPO-a su kroz panel rasprave s aktualnim i zanimljivim temama, radionice, javne tribine i okrugle stolove usvajali znanja i vještine iz raznih područja od obnovljivih izvora energije i turizma, razvijanja talenata za tržište rada i uloge RCK na lokalnom tržištu rada do tehnološkog napretka i Internet of Things mrežne infrastrukture. Paneli su se održavali u četiri prostorije gdje su predavači iz struke predstavljali zanimljive teme na interaktivni način, a u EXPO zoni, glavnom izlagačkom prostoru, bili su smješteni izlagački štandovi gdje je svih 30 izlagača(visokoobrazovne institucije i gospodarstvenici) predstavljalo svoje programe i mogućnosti koje nude. Nadalje, u EU zoni bilo je moguće saznati sve informacije o mogućnostima koje nudi EU.
Svrha odlaska na Dubrovnik EXPO bila je usvojiti nova znanja kroz panel rasprave, radionice i okrugle stolove, te stvoriti mrežu poznanstava s učenicima i nastavnicima iz partnerskih škola i drugih Regionalnih centara kompetentnosti kao i s različitim gospodarstvima i institucijama.
Na konferenciji Dubrovnik EXPO sudjelovali su učenici, nastavnici i čelne osobe 10 partnerskih škola. Ukupno je bilo 45 polaznika iz partnerskih organizacija.

Skip to content