Edukacija Provedba poduzetničkog programa za učenike i/ili polaznike programa obrazovanja odraslih“ koje su se održavale od 6. rujna 2021. do 28. listopada 2021. godine u sklopu Elementa Projekta 2, stavke 70 pod nazivom INKUBATOR. Održano je 15 edukacija od kojih je svaka edukacija trajala 8 dana (ukupno 120 dana).

Edukacije su realizirane od strane imenovanih stručnjaka tvrtke Moneo savjetovanje d.o.o.: Iva Marjanović (ključni stručnjak 2), Ivana Conjar (ključni stručnjak 3), Miljenka Plazonić Bogdan (ključni stručnjak 4), Igor Štavlić (ključni stručnjak 9) te vanjski suradnici: Robert Stanić (Poduzetnik 1) kao predstavnik Experio d.o.o., Ivan Stanić (Poduzetnik 2) kao predstavnik Simplex d.o.o., Antun Praveček (Poduzetnik 3) kao predstavnik A.I.P. d.o.o. Edukacije su se realizirale u Orahovici, Požegi, Novoj Gradiški, Slatini, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Županji, Valpovu i Osijeku. Predavanju je prisustvovao ukupno 279učenika partnerskih škola u matičnim ustanovama.

Obuhvaćene su sljedeće teme važne za uspješno upravljanje tvrtkom:

(1) Financijsko planiranje i knjigovodstvo

(2) Prodaja i marketing

(3) Poslovne komunikacije, zapošljavanje i upravljanje timom.

(4) Individualna podrška i mentorstvo

(5) Osnaživanje i razmjena iskustva

Korištene su metode usmenog izlaganja, demonstracije, analize primjera, grupne diskusije uz velik naglasak na neprekidnoj komunikaciji sa sudionicima. Učenici su usvojili osnovne vještine potrebne u početku poslovanja i dobili individualiziranu mentorsku podršku, usvojili su osnovne pojmove u području financijskog planiranja i knjigovodstva, zatim prodaje i marketinga poduzetničkih ideja u ranim fazama, razvili vještine poslovnog komuniciranja i usvojili osnovne pojmove o procesu zapošljavanja u tvrtki, vođenja tima. Polaznicima su pruženi dodatni izvori informiranja na temu podrške u razvoju poslovanja u raznim fazama. Sve teme su obrađene na temelju predavanja sa pojašnjenjima ključnih koncepata i alata te praćene nizom primjera i praktičnih vježbi.

Skip to content