Edukacija se realizirala u svibnju 2022. godine. Edukacije su realizirane od strane imenovanih stručnjaka tvrtke Moneo d.o.o. Edukaciji je prisustvovalo ukupno 33 sudionika, 25 nastavnika i 8 mentora.
Tijekom edukacije predstavljeni su kreirani predlošci integrativnih modela za vrednovanje ishoda učenja. Nastavnicima je objašnjen model praktične nastave koji obuhvaća važnost komunikacije i suradnje s mentorima pri kreiranju programa mentoriranja stručne prakse. U nastavku je naglasak stavljen na provedbu mentorskog plana te primjenu svih savjeta i inputa u procesu savjetovanja i mentoriranja učenika. Nastavnici su se tijekom posjeta postrojenjima tvrtke Đuro Đaković montaža u Slavonskom Brodu upoznali s praktičnim aspektom nastave, postrojenjem i načinom rada strojeva, procesom planiranja proizvodnje, odnosno svim aspektima s kojima će se susretati mentori kod poslodavaca. Cilj terenske nastave bio je upoznati nastavnike s mentorima učenika na stručnoj praksi i poticati komunikaciju između nastavnika i mentora/poslodavaca kako bi se školski program prilagodio praktičnoj nastavi.
Tijekom edukacije izrađene su radne verzije plana izvođenja praktične nastave u poduzeću. Polaznici su upoznati s načinima i procesima učenja, raspodjeli ciljeva i koncipiranju metoda sukladno njihovom ostvarivanju. Analiziran je način kontrole napretka učenja i određen način evaluacije napredovanja.

Skip to content