Edukacija se održala u siječnju 2022. godine od strane imenovanih stručnjaka tvrtke Moneo d.o.o. u amfiteatru Tehničke škole Slavonski Brod za ukupno 23 polaznika među kojima su nastavnici i članovi stručne službe TŠSB i partnerskih škola.

Edukacija je obuhvaćala sljedeća tematska područja: uvod u područje darovitosti, uloga stručne službe, instrumentarij rane detekcije potencijalno darovitih učenika, upute za kreiranje individualiziranih planova i programa, kreiranje izbornih predmeta za darovite učenike i modeliranje nastavničkog pristupa.

Polaznici su nakon radionice stekli znanja i kompetencije iz područja darovitosti i stekli osnovne vještine u prepoznavanju osobitosti i praćenja darovitosti. Nadalje, upoznali su se s različitim modelima identifikacije darovitih učenika, skalama procjene, kreiranjem strategija za poticanje samostalnog izražavanja i rješavanja problema, prilagođavanjem nastavnih sadržaja stilovima učenja, modelima suradnje, načinom oblikovanja programa izbornih predmeta te načinom uključivanja naprednih modela rada s darovitim učenicima.

Skip to content