Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Ljetna akademija Dubrovnik: 3D modeliranje, skeniranje i programiranje

04.07.2022. 11.07.2022.

U razdoblju od 4. srpnja do  11. srpnja  2022. godine održana je Ljetna akademija u Dubrovniku. Cilj akademije je bilo proširenje znanja iz područja 3D modeliranja, skeniranja & programiranja i VR  360 tehnologija.

Na akademiji su sudjelovalo 36 učenika iz 10 partnerskih škola i 12 nastavnika mentora.  Učenici i nastavnici su bili smješteni u smještaju Academis Academia u sklopu studentskog doma, a stručni dio edukacija realiziran je u prostorima Obrtničko – tehničke škole Dubrovnik.

Cilj akademije je bio i stvaranje mreže poznanstva s učenicima i nastavnicima iz partnerskih škola kako bi se uspostavila zajednička suradnja s naglaskom na promociju i uvježbavanje strukovnih vještina. 

U sklopu ljetne akademije učenici su imali priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost predstavljanjem svojih ideja i stvaranje novih sadržaja. Učenici su iskazali svoju originalnost kombiniranjem i preuređivanjem postojećih znanja i sadržaja, a kroz 6-dnevni rad naglasak je bio na promoviranju vještinama kritičkog mišljenja, znatiželje, kreativnosti i dolaska do rješenja kroz eksperimentiranje. 

Predavači su imali zadatak upoznati učenike sa sastavnim dijelovima robota, s programskim jezikom, obučiti učenike za rješavanje programskih zadataka,  osvijestiti i proširiti znanja o mogućnostima robotike u svijetu današnjice te potaknuti kreativnost i inovativnost u programiranju robota.

Obrtničko tehnička škola Dubrovnik

Academis Academia studentski dom

Skip to content